Op rolletjes
27 april 2010 - Willemstad, Nederlandse Antillen
En er is alweer een week voorbij. En ik blijf het zeggen, wat gaat de tijd hier toch zo ongelovelijk snel. Hoogstwaarschijnlijk omdat ik het zo onwijs naar mijn zin heb hier! Ik had niet durven hopen, en durven dromen dat ik zo’n geweldige tijd zou hebben als dat ik hier heb!
Maandagochtend begon weer een nieuwe week. Een week van stage en van stappen J. Maandagochtend ben ik bij een accommodatie geweest voor de afsluiting van het project. Een leuke accommodatie, veel ruimte, dus waarschijnlijk wordt dit het wel! Ze hebben er zeilboten, en de meeste mensen en kinderen hebben niet veel geld dus zeilen is voor de meeste mensen niet aan de orde. Hoe gaaf is het dan als de leerlingen dat kunnen doen een keer!
’s Middags ben ik naar een gymles geweest van het Goslinga. Alle 4 de groepen hadden een activiteit bedacht, en ik moet zeggen, zeer geslaagd! Ze hadden verschillende activiteiten bedacht zoals volleybal, slagbal, aerobics en trefbal, en hoe! Echt geweldig om te zien. Midden op een veldje in de brandende zon, staan ze daar te volleyballen en te doen. Vervolgens ergens op een overdekt stukje met muziek dat uit een auto komt gaan ze staan aerobicen. Super leuk om te zien! Om vervolgens weer naar het veldje te gaan waar ze nog slagbal gaan doen (maar dan anders). Namelijk met een voetbal rollen, en wegschoppen in plaats van een bal gooien en slaan (snap je het nog?). En ze eindigden met trefbal. Ik heb daar een uur in de brandende zon gezeten en ik was ongeveer gesmolten, en zij staan daar een dik uur te sporten, echt respect! ’s Middags heb ik even lekker nog met mijn ouders en met Kelvin geskypt.. Weer helemaal bijgepraat over alles J.
Ook hebben we twee tijdelijke nieuwe huisgenoten. Janneau en Jitse. Ze zouden eigenlijk maandag vliegen, alleen ging de vlucht niet door, en hoe lang ze moesten blijven wist niemand. Aangezien Nicole ook in Nederland moest blijven omdat ze dus niet terug kon naar Curaçao, was er een bed vrij. Nicole zat in Nederland omdat haar vader en haar oma jarig waren, en ze als verassing naar Nederland ging. Dus Jitse nam zijn intrek daar, en Janneau bij Marielle op de kamer. Zo hebben ze ten minste een plekje waar ze kunnen slapen. Mijn ouders komen nu uiteindelijk 2 juni, in plaats van 18 april, en ze blijven twee weken!
’s Avonds zijn we voor de verjaardag van Rinske met zijn allen wezen eten bij de Gouverneur. Heerlijk! Erg leuk en gezellig! Zeker de moeite waard om nog eens te gaan eten!
Dinsdag heb ik eigenlijk een hele relaxte dag gehad, en weinig gedaan. ’s Ochtends naar stage geweest, en even bij een school langs geweest. Het loopt daar allemaal erg goed, en ze liggen goed op schema, dus dat ziet er goed uit!! ’s Middags lekker aan het zwembad gelegen, en eigenlijk geen reet uitgevoerd! Ook daarna maar even een rustig avondje gehad. Boekje gelezen, achter de laptop gezeten, en dat was het eigenlijk wel.
Woensdag was weer eens een drukke stage dag, zoals iedere woensdag eigenlijk het geval is. Deze woensdag werd ik om 8 uur ’s ochtends al volgestauwd met drie verschillende tonijnsalades en toast. Wel erg lekker moet ik zeggen, terwijl ik helemaal niet van tonijnsalade hou eigenlijk, maar deze waren zelf gemaakt voor het happy hour. Met het happy hour moet ieder groepje een ‘gezonde snack’ maken, het hoeft niet groot maar gewoon iets wat gezond is! Toen ik daarna naar de andere school ging, hadden ze daar opnieuw happy hour! Dit keer met meloen, bruin brood met kaas en sla, een fruit toetje en yuz! Dus om half 11 ’s ochtends had ik een complete lunch achter de rug, maar wel erg lekker, ze hebben er echt werk van gemaakt, en dat is zo leuk om te zien! ’s Middags heb ik opnieuw geen bijzondere middag gehad, lekker relaxed bij het zwembad gezeten, en ’s avonds was ik eigenlijk kapot. Wilde in eerste instantie nog wel even naar het TMF café, maar heb me bedje toch maar opgezocht!
Donderdagochtend kreeg ik van Henriette de opdracht om alle foto’s te verzamelen die ik tot nu toe had gemaakt van de scholen, plus de gegevens te verzamelen om alles per school te sorteren en op een rijtje te zetten. Ook moest ik nog een aantal vragen beantwoorden, evaluatie schrijven en mijn mening geven, hier ben ik eigenlijk de hele ochtend wel zo’n beetje zoet mee geweest, want het was een heel werk om dat uit te zoeken! Ook ben ik bezig geweest met mijn leerverslag. Daarna ben ik nog even bij het Goslinga langs geweest om te kijken hoe het er voor staat met de opdrachten, en eigenlijk stroomde ik binnen in 4 presentaties. En wat voor presentaties. De leerlingen moesten in het Nederlands vertellen over verschillende onderwerpen, bewegen, gezonde voeding, roken/alcohol/drugs en het eigen lichaam. Ik vond het serieus echt geweldig om te zien. Die kinderen zijn dan zo verschrikkelijk zenuwachtig, omdat Nederlands echt een moeilijke taal is, zeker voor hun. En ze werden nog zenuwachtiger omdat ik er bij kwam zitten! Een aantal spreken voornamelijk Spaans en bijna geen Nederlands, nou ga dan maar eens een Nederlandse presentatie geven! Maar ze deden het echt fantastisch! Het is hetzelfde als dat ik een presentatie in het Frans of zo zou moeten doen. Ik kan wel een beetje Frans, en ik red me wel als ik in Frankrijk ben, maar een hele presentatie, daar zou ik ook zenuwachtig van worden! Ook daar was na afloop een happy hour, met brood met ham, kaas en sla en een banaan!
Na afloop wilde ik nog graag even wat zeggen tegen de leerlingen, en ik heb dan ook gezegd dat ik het geweldig vind hoe ze hebben gepresenteerd in het Nederland, en dat ik het ze niet na zou doen in het Papiaments, en je zag alle ogen oplichten en glunderen. Ik heb echt respect voor deze kinderen, want ze hebben zo weinig thuis (de meeste dan) maar ze doen echt hard hun best op school, ook voor Nederlands, omdat ze weten dat ze dan later meer kansen zullen hebben in het studeren e.d.
Donderdagavond was het tijd om weer naar café de Tijd te gaan!! Happy hour van 9 tot 11, dus om half 10 stonden we er! En we hebben nog nooit zoveel foto’s gemaakt, 290 foto’s voor 1 avondje! Wat een feestje was dat weer zeg! De sambuca ging er best goed in moet ik zeggen. Het was twee uur dat ik in me bedje lag, en om kwart over 6 ging de wekker. Eigenlijk moet ik zeggen dat ik me ’s ochtends toen ik op stond zeer brak voelde, maar dat dit over was zodra ik op stage was. Moe was ik ook niet bepaald! Geen idee hoe dat kan, maar goed, vrolijk ging ik de stage door, en ’s middags nog even langs het Goslinga, waar ze bezig gingen met het billboard aan te kleden. Ze kwamen met tekeningen, verf en plaatjes te voorschijn. Na een heftige discussie wat er nou precies op het billboard moest komen te staan (en ze zijn al zo temperamentvol hier, dus misschien kun je je er een voorstelling van maken hoe het er aan toe is gegaan).
’s Middags heb ik even lekker in het zonnetje gelegen en om half 5 kwam de hele klas van Mariëlle aanzetten om te gaan zwemmen en een barbecue gaan houden. Het was de laatste stage dag van Marielle, en op deze manier werd dat gevierd. Om 7 uur hadden ze zich flink uitgeleefd en werden ze weer opgehaald door de ouders.
Daarna zijn we naar de tropen geweest met zijn allen en ’s avonds ben ik op tijd me bed in gegaan, omdat ik zaterdagochtend zou gaan duiken.
Zaterdag ochtend om 10 uur moesten we klaar staan bij Marriot beach om te gaan duiken. Het duurde even voordat we het gevonden hadden, maar dan heb je ook wat. Een super mooie duiklocatie. Alle duikspullen klaar gemaakt, onderwater camera geleend, en daar gingen we. Een super mooi duik hebben we gemaakt, helder water en heel veel mooie vissen gezien! Helaas stopte de onderwatercamera er halverwege mee, waardoor we niet heel veel foto’s hebben kunnen maken, maar toch wat! (zie pics). Uiteindelijk kregen we de foto’s gratis omdat de camera het niet helemaal goed had gedaan. En we zijn officieel geslaagd! We hebben onze PADI!! J.. ’s Middags heb ik een stokbrood met Filet American gegeten en daarna ben ik nog naar Zanzibar (Jan Thiel) gereden. Daar waren Jitse, Janneau, Marielle en Bart. Heerlijk op een bedje geslapen en een duik genomen in de zee. Ik vind Zanzibar niet zo heel veel aan, maar uiteindelijk was het nog best gezellig!
’s Avonds had ik eerst een feestje van Rinske, en daarna zijn we met zijn allen naar Mambo vertrokken. Opnieuw een heerlijk feestje gehad! Ik heb om half 4 ’s nachts mijn bed weten te vinden……
Zondag heb ik de hele ochtend in me bed gelegen, nadat ik om 6uur ’s ochtends eerst nog klaar wakker was. Nadat Jitse zijn hoofd heeft laten kaalscheren zijn we nog even naar Mambo gegaan ’s middags met Marielle. Een gezellig middagje, waar ik toch nog weer verbrand was.
’s Avonds heb ik even snel iets gegeten bij de snackbar met Marielle, waarna we opnieuw richting Wet n Wild vertrokken, we zijn gewoon echt stug door gegaan het hele weekend, we hadden de intercity denk ik…..
Wet n Wild was wel even gezellig, maar rond een uur of 10 was ik wel dood en ben ik met Marielle en Rianne naar huis gegaan. En Nicole is weer thuis gekomen, die was anderhalve week in Nederland in plaats van 1 weekend! Door die aswolk…. Villa Ananas is weer compleet en de drukte is weer terug!
Komende week gaat de trein ook rustig door, want we hebben natuurlijk Koninginnedag met een feest ervoor en erna, en we gaan zaterdag met zijn allen uit eten en flink op stap, want over een week vertrekken de eerste 4 personen L!!! Het is niet anders, maar dan zit het er voor hun weer op en moeten ze hun draai weer vinden in Nederland!
Dit was het weer voor deze week, volgende week zullen jullie mijn verhalen horen over komende denderende week met koninginnendag.. dus ik zeg: Ayooo!!
P.S. De foto’s van vorige week staan nu inmiddels online.. de foto’s van deze week volgen zeer spoedig! J

xxx je oudjes
Bedankt voor je kaart, leuk! En wat een enthousiaste verhalen en niet vergeten de foto's...; dat wordt afkicken meisje!! Mooi dat je stage zo voorspoedig verloopt! Hier staan de koffers gepakt voor onze Canada-reis. Veel plezier straks met Rikie, Kees en Kelvin! Groet, Geeske & Han